WOO geen gunst maar plicht

Het voldoen aan WOO (Wet Open Overheid) verzoeken is geen gunst maar een plicht. Een plicht die bovendien in de grondwet is geregeld. Helaas houden zowel de gemeente Velsen als het COA zich opnieuw niet aan de termijnen en regels die daarvoor gelden.

Image Description

 

Daarom moesten burgers opnieuw naar de rechter om de informatie af te dwingen. Het lijkt er zelfs op dat niet alle verzoeken worden behandeld of gepubliceerd. Wij vernamen zelfs van een inwoner dat de gemeente nog steeds geen besluit heeft genomen over een WOO-verzoek dat al op 3 juli 2023 is ingediend. Heeft u een WOO-verzoek gedaan waar u nooit meer iets op heeft gehoord of die nooit openbaar is verschenen? Laat ons dit dan weten! Ook als u hulp nodig heeft bij een WOO-verzoek dat u zelf wilt doen, horen wij dit graag.

 

terug naar nieuwsoverzicht