Reactie statement gemeenteraad

Op 29 februari publiceerden de gemeenteraadsleden een statement naar aanleiding van de vele reacties op het onderzoek naar een mogelijk AZC in Santpoort-Zuid. Stichting Samen Santpoort-Zuid heeft een reactie aan de raad gestuurd naar aanleiding van dit statement.

Image Description

De afgelopen periode krijgen raadsleden veel brieven, mails en persoonlijke reacties over het mogelijke AZC in Santpoort-Zuid. Volgens een artikel van de IJmuider Courant zouden er persoonlijke dreigementen zijn geuit. In een brief aan de gemeenteraadsleden neemt Stichting Samen Santpoort-Zuid afstand van ontoelaatbare en afkeurenswaardige uitspraken en bedreigingen. In elk maatschappelijk en politiek debat is respectvolle communicatie belangrijk, zowel vanuit de burgers als andersom.

Tegelijkertijd vraagt onze stichting de raadsleden om toe te zien op openheid en eerlijkheid rond dit dossier. Want het streven naar een democratische, rechtvaardige en open aanpak van problemen is ons doel. Lees hier het statement van de raadsleden en lees de reactie van onze stichting via onderstaande oranje button.

 

 

 

terug naar nieuwsoverzicht