Zorgen over beschermde Noord-Hollandse landschappen

De provincie Noord-Holland is van plan om meer woningbouw in beschermde landschappen toe te staan. Door de regels te versoepelen, mogen er ook woningen in de meest waardevolle delen worden gebouwd. Maatschappelijke organisaties maken zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling.

Image Description

Oproep maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties in Noord-Holland zoals Natuur en Milieu Federatie en Landschap Noord-Holland maken zich hier grote zorgen over. Zij roepen hun achterban en andere Noord-Hollanders op de provincie te laten weten dat ze met het loslaten van de bescherming op het verkeerde spoor zit. Om de sluipende verstening van het Noord-Hollandse landschap te voorkomen, is het noodzakelijk dat de provincie de Bijzonder Provinciale Landschappen blijft beschermen.

Indienen zienswijze Omgevingsverordening

Stichting Samen Santpoort-Zuid ondersteunt deze oproep van de 23 maatschappelijke organisaties en roept de inwoners van Santpoort-Zuid op een zienswijze in te dienen bij de provincie, zodat de plannen voor versoepeling niet worden aangepast. Wij reageren hiermee op de herziening van de Omgevingsverordening van de provincie Noord-Holland.

Lees hier het bericht uit Nieuws Dijk en Waard van 12 juli 2024

 

terug naar nieuwsoverzicht