Tóch inhoudelijke verkenning COA en gemeente

Deze week hebben we een document ontvangen waarin door het COA in samenwerking met de gemeente Velsen een haalbaarheidsstudie is gedaan voor locaties Handgraaf en De Elta. In dit document is beoordeeld of deze locaties voldoen aan de criteria van het COA voor het realiseren van een AZC. De uitspraak van de wethouder dat nog niet wordt gewerkt aan een invulling van de locatie blijkt dus onjuist. 

Image Description

Het is geen ontwerp, wél een verkenning. Er is in de verkenning sprake van tijdelijk bouw voor een periode van 5 jaar of traditionele bouw waarbij moet worden gedacht aan 15 jaar of langer. Het is dus zeker de moeite waard om door te lezen!

Opnieuw informatie via WOO verzoek

We hebben dit document verkregen via een WOO verzoek. Eerder hebben wij tijdens de Klankbordgroep bijeenkomst op 21 mei gevraagd of er al wordt gewerkt aan een invulling van de locatie. Het antwoord van de Wethouder was dat dat niet zo was. Deze studie is van 8 mei 2024, dus tijdens de Klankbordgroep was dit document er al. Het is nog niet eerder gecommuniceerd. Waakzaamheid is dus nodig om alle ontwikkelingen te blijven volgen en beïnvloeden. Keer op keer heeft de gemeente onderzoeken en studies niet gedeeld en na onze kritische interventies moeten aanpassen en corrigeren.

Alert op zorgvuldige besluitvorming

Met jullie steun en donaties blijven we het voornemen van de gemeente tot verdere verstedelijking in beschermd landschap met de mogelijke vestigen van een AZC in Santpoort-Zuid nauwgezet volgen. Dat blijkt keer op keer nodig lijkt om tot zorgvuldige besluitvorming te komen op dit voornemen dat voor langere tijd invloed gaat hebben op de directe woonomgeving in Santpoort-Zuid.

Lees hier de haalbaarheidsstudie van COA en gemeente Velsen

 

terug naar nieuwsoverzicht