Reactie gemeente op locatie-brieven blijft uit

In juni 2024 is het meest recente locatie-onderzoek van Sweco voor een AZC in Velsen openbaar gemaakt. Het onderzoek leidde tot veel kritiek van de klankbordgroepleden en Stichting Samen Santpoort-Zuid. In een vijftal brieven zette Stichting Samen Santpoort-Zuid de bezwaren uiteen. Helaas hebben hebben we tot op heden geen enkele inhoudelijke reactie van de gemeente op de brieven ontvangen. Naar mening van de stichting is dit onacceptabel en onbegrijpelijk in dit gevoelige dossier waar transparantie en zorgvuldigheid keer op keer achterwege blijven. Deze week heeft de stichting een brief verstuurd met het dringende verzoek de voorgaande brieven te beantwoorden.

Image Description

In juni 2024 is het (bijna) definitieve locatie-onderzoek naar de realisatie van een AZC in de gemeente Velsen uitgebracht. Gedurende de afgelopen maanden heeft onze stichting dit locatie-onderzoek diepgaand geanalyseerd. Hierbij zijn veel opmerkingen en
vragen opgekomen, die Stichting Samen Santpoort-Zuid in vijf bezwaarbrieven met bijbehorende vragen aan de gemeente heeft verwoord.

Informatie en transparantie essentieel 

Helaas is er tot nu toe geen enkele vraag beantwoord. Dit betreuren wij omdat naar onze mening beantwoording van de vragen noodzakelijk en wenselijk is voor een zorgvuldig en transparant besluitvormingstraject. Ook draagt het uitblijven van reactie niet bij aan het herstellen van het vertrouwen van de burgers op dit gevoelige dossier. Relevante informatie over dit dossier blijft dus opnieuw achterwege. In een deze week verstuurde brief vraagt Stichting Samen Santpoort-Zuid de gemeente nadrukkelijk aandacht te besteden aan beantwoording van de vragen. Lees hier de complete brief mét een statusoverzicht van alle gestelde vragen.

Brief 1: waarom bezwaar op het Sweco onderzoek?
Brief 2: Bezwaren over de methodiek van scoretoekenning op de hoofdcriteria
Brief 3: Bezwaren onverklaarde verschillen in diepgang onderzoek tussen wel-BPL en niet-BPL locaties.
Brief 4: Bezwaren discutabele analyses sub-criterium stikstof
Brief 5: Bezwaren minimale perceeloppervlakte

Statusoverzicht: Dringend verzoek gemeente voorgaande brieven te beantwoorden

 

terug naar nieuwsoverzicht